hagyma
olaj,
pirospaprika, só, majoranna
kolbász
krumpli
virsli
Én szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, sóval és én még majorannával is, mert a krumpli-majoranna szeretik egymást). Ebben aza alapban pirítok kolbászt, jó sokáig együtt, hogy kisüljön a paprikás zsírja, mi szeretjük csípős kolbásszal, de ez ízlés dolga Ha kész van az alap, belezúditom a hámozott, darabolt krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. ellepje és összefőzöm. Az egésznek akkor van jó íze, ha az alapot jól összefőzted. Amikor már kész, akkor feldarabolom a virslit és még azzal együtt is főzöm kb 2-3 percet és kész.
(És akkor veszi át jól a krumpli a szósz ízért, ha nem vágtad túl nagyra. Túl kicsire sem szabad, mert akkor gyorsan szétfő Vagy, ha hagyod állni egy éjszakát a hűtőben, na akkor nagyon tuti lesz az íze másnapra