Bolgár muszaka


Írta: Rita Kemenes Egytálételek,
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
Elk. idő: 80 perc
Bolgár muszaka

Hozzávalók:


75 dkg burgonya
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk szárított csombor
1 késhegynyi pirospaprika
1 kk bors
3 ek olaj
2 tojás


Mártáshoz:
2 ek liszt
1/2 kk fehérbors
1kk citromlé
10 dkg vaj
2 dl joghurt
4 dl tej
2 tojás

Elkészítés:


A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kockára vágjuk.Kevés forró olajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a darált húsokat, majd fehéredésig kevergetjük rajta. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A főzés végén hozzáadjuk a csombort. Felhevített vajra szórjuk a lisztet. Felöntjük hideg tejjel, csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük, összeforraljuk. Ezután sóval, borssal és citromlével ízesítjük, végül elkeverjük benne a felvert tojásokat. A krumplit összekeverjük a fűszeres darált hússal. Tepsibe simítjuk, a mártással bevonjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.