menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
8 dkg rétesliszt
3 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:


A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd a citromhéjával és a lisztel, óvatosan elkeverjük. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat, az egészet kivajazott őzgerincformába öntjük.
Forró sütőbe rakjuk, mikor kisült még forrón kiborítjuk a formából, és ha kihűlt felszeleteljük.
Ha nem fogyasztjuk el rögtön, fóliába csomagoljuk, hogy ne száradjon ki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gofri (Rupáner)
Gofri (Rupáner)

1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. 2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat. 3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes eperdesszert
Tejszínes eperdesszert

Az epret pürésítjük. Tejfölt, porcukort, 1 kiskanál citromlevet és a vaníliás cukort jól összekeverjük A tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, és habosítjuk. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Hevesi Krémes
Hevesi Krémes

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés babapiskótás krémes
Gesztenyés babapiskótás krémes

Az alaphoz a hozzávalókat kevés tejjel jól összekeverjük (gyúrjuk!). Ajánlatos fokozatosan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen! Ezt egyenletesen egy tepsi aljára nyomkodjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk