menu

Családireceptkönyv.hu

Nagyon finom süemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg ráma
- 15 dkg cukor
- 1 ek. keserű kakaó
- 4 tojásfehérje
- 7 dkg rétesliszt
- fél cs. sütőpor
- 12 dkg darált dió

Diós töltetlék
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- 4 evőkanál rum/rumaroma

Krém:
- 1 egész tojás
- 3 evőkanál keserű kakaó
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg ráma

Máz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 7 dkg vaj

Elkészítés:


A tojássárgákat, a rámával a cukorral, a kakaóval és a tojások felvert kemény habjával kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a diót.
Kikent tepsiben megsütjük.
A sült tésztát megkenjük lekvárral.
A diós töltelékhez valókat összekeverjük és a sült tésztára öntjük.
A krémhez valókat jól kikeverjük, rákenjük a diós töltelékre.
Majd erre kerül a máz. Forró vizes késsel szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Orechové so žĺtkovou polevou
Orechové so žĺtkovou polevou

Heru vymiešame s cukrom, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté orechy a postupne sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a pečieme vo vopred...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Vatruska
Vatruska

A töltelékhez a túrót villával összenyomkodjuk, majd elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával elkevert cukorral. Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadunk 3 e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

1,5 dl tejet megmelegítünk. Belekeverünk 1-1 ek cukrot meg lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen 5 percig állni hagyjuk. A maradék lisztet tálba szitáljuk, majd a me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Gyümölcsös lepény (Limara)
Gyümölcsös lepény (Limara)

Az élesztőt egy kis langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztkupac közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a megkelt élesztőt. Összedolgozzuk, és közben adagoljuk hozzá a töb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk