1 kg sárgarépa
4 narancsból nyert narancslé
2 citromból nyert citromlé
70 dkg cukor
A répákat megpucoljuk, vastagabb karikákra vágjuk, és 6 dl vízben feltesszük főni.
Egy jó fél óráig főzzük, amíg meg nem puhul, majd összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a narancsok és citromok kifacsart levét, valamint a cukrot.
Ismét visszatesszük főni kb 10 percre.
Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, fejre állítjuk az üvegeket 10 percre, és kész is. (Tartósítószer nem kell bele, úgy is eláll.)
A rebarbarát és almát kevés vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az édesítőt, és egy-két citromkarikát. Pár perc alatt puhára főzzük. Poharakba adagoljuk, kihűtjük, majd hűtőszekrény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom. Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KözepesMossuk meg jól az őszibarackokat, ha módunkban áll nektarint vásároljunk. Vágjuk kétfelé, vegyük ki a magját, majd aprítsuk egy centis darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat 5 percig, lefedve főzzük. Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük. Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk. Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű