1 kg sárgarépa
4 narancsból nyert narancslé
2 citromból nyert citromlé
70 dkg cukor
A répákat megpucoljuk, vastagabb karikákra vágjuk, és 6 dl vízben feltesszük főni.
Egy jó fél óráig főzzük, amíg meg nem puhul, majd összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a narancsok és citromok kifacsart levét, valamint a cukrot.
Ismét visszatesszük főni kb 10 percre.
Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, fejre állítjuk az üvegeket 10 percre, és kész is. (Tartósítószer nem kell bele, úgy is eláll.)
megpucoljuk a hagymákat, majd legalább negyedekre vágjuk. Beletesszük a zöldségaprítóba, és felaprítjuk vele. Aki szereti, készítheti rusztikusra (nagyobb hagymadarabokkal benne),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyümölcsöt összenyomkodjuk a kezünkkel. Ne turmixoljuk, mert elveszti a színét, plusz nem fog annyi levet ereszteni. A gyümölcspépet elkeverjük 6 dl felforralt, majd visszahűtöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű