Tészta (20×30 cm-es tepsihez):
6 tojás
9 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
2 ek. (15 g) natúr, cukrozatlan kakaópor
fél csg. (6 g) sütőpor
0,5 dl (45 g) folyékony kókuszolaj
Túrókrém:
0,5 kg zsírszegény túró
15 dkg natúr görög joghurt
3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 csomag zselatin fix)
Narancsos zselé:
4 dl cukormentes szénsavas narancs üdítő
10 dkg Dia Wellness főzős vanília pudingpor
2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket az édesítőszerrel kemény habbá verjük.
A tojáshabba óvatosan belekeverjük a tojások sárgáit, majd a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet beleszitáljuk, beleforgatjuk.Végül vékony sugárban,folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a kókuszolajat.Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük és kihűtjük.
.
A túrókrémhez a zsírszegény túrót összekeverjük a natúr joghurttal és az édesítőszerrel. Ha zselatin fix-szel dolgozunk, akkor a zselatin fixet is belekeverjük a cukormentes túrókrémbe. Ez után a cukormentes túrókrémet a kihűlt tésztára kenjük és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
Ez alatt elkészítjük a cukormentes narancs zselét: a cukormentes szénsavas üdítőből, a pudingporból és az édesítőből sűrű krémet főzünk. A kész, de még forró narancs zselét levesszük a tűzről és folyamatos keverés mellett pár percig hűlni hagyjuk, majd a túrókrém tetején egyenletesen szétkenjük. Szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
100 Gr:
122 kcal,
7 g szénhidrát,
8 g fehérje,
6,5 g zsír.
500 gr brokkoli
5 tojás
20 dkg lecsókolbász vagy virsli
1 fej hagyma
görög joghurt
A brokkolit rózsáira szedjük és pár perig főzzük.
A tojásokat keményre főzzük.
A kolbászt megsütjük, majd a zsírban a szeletekre vágott hagymát megpirítjuk.
Egy tálba rétegezve rakjuk a brokkolit, majd tojást, kolbászt, hagymát majd ismét brokkoli.
A tetejét fokhagymás görög joghurttal leöntjük, majd a zsírt rálocsoljuk.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.
500g -50%-os Dia-wellness liszt
200g goldessa light cheese cream
200g Pilos 0,1%-os natúr joghurt
2,5dkg friss élesztő
1 db tojás
Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő (5 e.k.)
csipet só
vanília aroma
+1db tojás a kenéshez.
A lisztet az édesítővel összekeverjük. Az élesztőt langyos joghurtba morzsoljuk, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 cipót formálunk és Folpackban egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, megtöltjük, feltekerjük. Először a tojás sárgájával kenjük meg, majd mikor rászikkadt a fehérjével is bekenjük. 180 fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Mivel türelmetlen voltam, ne, vártam sokat a kenéssel, ezért nem lett márványos, de annyi baj legyen ?
Az értékeket csak a tésztára számoltam ki, 1 rúd ezekkel az összetevőkkel 550 kalóriát tartalmaz, 42,5g fehérjét, 48,25g szénhidrátot és 13,25g zsírt.
1 rudat 20 szeletre osztottam, így töltelék nélkül 1 szelet: 27,5 kalória, 2,1g fehérje, 2,4g szénhidrát és 0,66g zsír.
1.rúd Dia-wellness diótöltelékes: 100g Dia-wellness gluténmentes diótöltelék vízzel elkeverve, így 1 szelet: 46,5 kalória, 2,95g fehérje, 4,28g szénhidrát és 1,57g zsír.
2.rúd: 100g darát dió, Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő, meleg víz, rum aroma: 1 szelet: 60,2 kalória, 3,1g fehérje, 3,01g szénhidrát és 3,5g zsír.
3.rúd: 100g darált mák, Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő, pici fahéj, 1 kupak citromlé: 1 szelet: 54,35 kalória, 3,17g fehérje, 3,6g szénhidrát és 2,56g zsír.
4.rúd: 2db tojásfehérje porrá darált Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítővel kemény habbá verve + 90g kókuszreszelék: 1 szelet: 60,5 kalória, 3g fehérje, 3,6g szénhidrát és 3,9g zsír.
tésztához
25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 dkg cukor
1 db tojás
5 dkg mangalica zsír
2 dl tej
1 csipet só
A töltelékhez
50 dkg tehéntúró
1 ek cukor
2 db tojás
1 evőkanál búzadara
1 csokor kapor (apróra vágott)
só ízlés szerint
A tetejére
1 ek tejföl
1 db tojássárgája (jól kikeverve)
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Ujjnyi vastag tésztává nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel, addig elkészítjük a tölteléket.
A túrót áttörjük, elkeverjüka tojássárgákkal, 1 ek búzadarával, cukorral és a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot.
A tölteléket a tészta tetejére tesszük, és lassan sütjük.
Mielőtt kivennénk a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: 1 ek tejföl és 1 tojássárgája.
Utána még 2-3 percre sütőbe tesszük, amíg a teteje szép aranybarnára meg nem sül.
20 dkg Dia Wellness -50 % liszt
20 dkg Ch mínusz liszt
10 dkg Teljes kiőrlésű liszt
4 dl 1,5 %-os langyos tej vagy növényi tej
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
5 dkg vaj vagy kókuszzsír
1 csg (7 g) instant élesztő (vagy 2 dkg friss)
1 db M-es méretű egész tojás + 2 tojássárgája
2.5 cl rum
kókuszolaj a sütéshez
A szénhidrátcsökkentett liszteket egy tálba tesszük.
A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, a negyedannyi édesítőt, és a vajat/kókuszzsírt felolvasztva.
A langyos tejet apránként hozzá adagolva elkezdjük robotgéppel dagasztani.
Hozzáadjuk az egész tojást és a tojások sárgáit, majd fényes felületű, a tál falától elváló diétás kelt tésztát dagasztunk belőle.
A tálat folpackkal letakarjuk, majd meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
(Télen a tálat be is bugyolálhatjuk vastag plédbe, hogy gyorsabban megkeljen a tészta.)
A megkelt tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületre öntjük.
A tészta tetejét is megszórjuk vékonyan szénhidrátcsökkentett liszttel és kb. 2-3 cm vékonyra nyújtjuk.
Szénhidrátcsökkentett lisztbe mártott fánkszaggatóval/pohárral kiszaggatjuk a fánkokat.
Diétás farsangi fánk Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből
A kiszaggatott fánkokat felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Figyelni kell a kókuszolajra, hogy kellően forró legyen, de ne kezdjen el füstölni!
Ha azt szeretnénk, hogy szalagosak legyenek a fánkjaink, akkor az egyik oldalát érdemes fedő alatt sütni.
(Én az első párat így sütöttem, de utána már elfelejtettem rárakni a fedőt a többire ? )
A kisült farsangi fánkokat konyhai papírtörlővel borított tálcára szedjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porrá őrölt negyedannyi édesítővel, és kínálhatjuk házi cukormentes lekvárral.
40 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
3,5 dl langyos víz
7 g (1 csomag) instant élesztő
1 teáskanál himalája só
1 kanál sikér
1 kanál bambuszrost
A szénhidrátcsökkentett lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és az élesztővel. A lisztes keverékbe fakanállal belekeverjük a langyos vizet és egynemű tésztává összekeverjük (csak annyira, hogy sehol ne maradjon nyers lisztes rész).
A tálat folpackkal letakarva a konyhapulton hagyjuk 9-12 órára (vagyis akár egy egész éjszakára vagy egész napra).
Sütés előtt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy fedeles jénait kibélelünk sütőpapírral és a fedele nélkül berakjuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
Amíg a jénai átmelegszik, a szénhidrátcsökkentett kenyér tésztát kevés liszttel (kb. 2 dkg) átgyúrjuk és kenyér alakúra formázzuk (nem kell sokáig gyúrni, csak épp, hogy formás legyen).
A megformázott szénhidrátcsökkentett kenyeret beletesszük az előmelegített jénaiba és a tetejét rárakjuk.
200 fokon kb. 45 percig sütjük fedő alatt.
45 perc után levesszük a fedőt és ha nem pirult meg eléggé, további 10-15 percig sütjük, amíg megbarnul a kenyér teteje.
Ha kész, kivesszük a kenyeret a sütőből, majd vizes ecsettel átkenjük (röstellem, de én ezt elfelejtettem) a tetejét és rácson hagyjuk kihűlni.
100 gr kenyér:
178 kcal,
18 g ch,
13 g fehérje,
3 g zsír.
10 dkg Teljes kiőrlésű liszt
20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
2 dkg Búzasikér
1 evőkanál bambuszrost liszt
1 szárított élesztő
15 gr só
20 gr olaj
4 dl langyos víz
Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.
Kalória: 237 kcal
Zsír: 7 gr
Ch:19 gr
Fehérje: 16 gr
30 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
2 dkg Búzasikér
1 evőkanál bambuszrost liszt
1 szárított élesztő
15 gr só
2 evőkanál olaj
4 dl langyos víz
Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.
Kalória: 272 kcal
Zsír: 9 gr
Ch:18 gr
Fehérje: 21 gr
Hozzávalók: 150 gr teljes kiőrlésű kovász.
Tanzhong (30 gr teljes kiőrlésű liszt és 150 gr viz felfőzve).
200 gr ch mínusz liszt.
200 gr -50 liszt.
40 gr sikér.
1 teáskanál só.
Kb. 350 ml langyos víz.
2.5 dkg élesztő.
45 perc kelesztés formázás. 15 perc kelesztés.
Én kacsasütőbe sütöm lefedve 250 fokon kb. 20 perc majd 200 fokon 20 perc majd a tetőt levével még kb. 20 perc.
5 tojás
2 evőkanál negyedannyi
2 evőkanál víz
1 kávéskanál sütőpor
5 evőkanál ch-10
1 marék fagyasztott meggy
pici fahéj
5 tojás sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a vizet és a lisztet, majd a sütőport. Ezeket is jól összekeverjük és óvatosan hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a kiengedett és lecsepegtetett megyet összekeverjük fahéjjal és a tészta tetejére szórjuk. 200 C-os sütőbe téve kb 15 percig sütjük.
10 dkg ch mínusz liszt
5 dkg -50 liszt
3 tojás
1 kanál só
1 dl víz
felverjük a tojásokat, beletesszük a sót, lisztet és annyi vizet amíg jó állagot nem kapunk. Kb. 20 percet pihentetjük.
17 dkg.
Energia. 184 kcal
Ch. 7 gr
Fehérje. 17 gr
Zsír. 7 gr
300 g ch mínusz liszt
10 g sikèr,
5 g enzim mix,
5 g porélesztő,
ízlés szerint só,
290 g langyos víz,
2 evőkanál olaj
Először bedagasztom a tésztát majd 10percig pihentetetem. Ezután kifliket formázunk, és 40 perc kelesztjük.
Ha lejárt az idő és szépen megkelt, 220 fokos sütőben 25 -30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt tejjel kentem le sütés után pedig pici vajjal kentem át.
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
5 dkg búzasikér
1 kanál bambuszrost
2,5 dkg friss élesztő
15 dkg só
1 tojás a tésztába+1 tojás a kenéshez
100 gr szobahőmérsékletű görög joghurt
3 dl langyos víz
tetejére szezámmag, lenmag
A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 9 egyforma gombócot szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percig kelesztjük,
ezután a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a magokkal és kb. 200 C-on megsütjük.
1 db (98 gr):
238 kcal
Ch: 12 gr
Fehérje: 20 gr
Zsír: 12 gr
20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
5 dkg búzasikér
2,5 dkg friss élesztő
1 dkg só +1 tojás a tésztába+1 tojás a kenéshez
80 gr szobahőmérsékletű görög joghurt
30 gr kókuszolaj
1 dkg negyedannyi édesítő
3 dl langyos víz
tetejére szezámmag, lenmag
A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 7 egyforma gombócot szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percig kelesztjük,
ezután a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a magokkal és kb. 200 C-on megsütjük.
60 dkg liszt vegyesen
sikér
1 ek só
2,5 dkg élesztő
5,5 dl tej
3 ek olvasztott kókuszzsír
1 óra kelesztés. formázás, sütés
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg -50 liszt
15 dkg ch mínusz liszt
2,5 dkg élesztő
1.5 kiskanál só
3 dkg búzasikér
1 kanál bambuszrost
5 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
1 dl víz
Pici édesítő.
Tetejére tojássárgája
5 dkg reszelt sajt
A száraz anyagokat kimérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. A folyadékot langyosan beleöntjük. A tejfölt a végén hozzátesszük, hogy roganyos tésztát kapjunk. 1 órán át kelesztjük.
8 részre osztjuk, kinyujtjuk és a pepsibe még 20 percet kelesztjük. Ha nagyobbat szeretnénk akkor 6 részre osztjuk.
A tojás fehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. 200 C fokon Kb 30 percig sütjük.
100 gr:
Energia. 236 kcal
Ch. 17 gr
Zsír. 8 gr
Fehérje. 19 gr
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
18 dkg ch mínusz liszt
18 dkg -50 liszt
2 dkg sikér
2 dkg bambuszrost
1 tojás
4 dl langyos víz
15 gr só
Fél élesztő
Kidagasztjuk, majd 45 percig kelesztjük. 10 részre osztjuk, megformázzuk, majd tepsibe tesszük és még 20 percet kelesztjük. Sütőbe vizet teszünk és 180 fokra melegítjük. Kb. 40 percig sütjük.
1 db (85 gr)
Energia. 158 kcal
Ch. 13 gr
Zsír. 4 gr
Fehérje: 13 gr
25 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
1 dkg búzasikér
1 csomag szárított élesztő
1 dkg só
1 evőkanál olaj
2 dl tej
és 2 dl vízben főtt burgonya
A hozzávalókat a víz és tej kivételével a dagasztógépbe öntjük. A vizet összekeverjük a tejjel, meglangyosítjuk és folyamatosan a keverékhez adagoljuk. Kb. 5 percig dagasztjuk, majd egy nagy zárható tálban duplűjára kelesztjük. Ezután vagy formázzuk vagy beteszük a hűtőbe. Én másnap reggelig hűtőben hagyom, akkor 8 egyenlő részre osztom, széthúzom és letakarva pihentetem 15 percet, majd bő olajban kisütöm.
50 dkg Dia-Wellness 50-es liszt
4 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
1 tojás,
3 tk só,
2 dl tej,
0,75 dl víz,
1 kanál sikér, 1 kanál bambuszrost
1 tojás lekenni
A tésztát begyúrom (az élesztőt tejben futtatom). Pihentetem pár percet, majd kinyújtom és megkenem tepertőkrémmel, majd összehajtom. 20 percet pihentetem, majd újra nyújtom, kenem, hajtom, pihentetem 3 szor.
30 percet kelesztem, majd 1,5-2 cm magasra kinyújtom és kiszaggatom. Tetejét tojással lekenem, a tepertősre pirított hagymát teszek.
Előmelegített 190 fokos sütőben pirosra sütöm.
200 gramm 50-es liszt
100 gr kovász
250 gramm juhtúró
200 gramm vaj
1 tojás
10 g só
2.5 dkg élesztő
kevès langyos tej (hogy összeálljon, de nem biztos, hogy kell)
A hozzávalókat összegyúrtam és èjszakára hűtőbe tettem. Reggel átgyúrtam, kinyújtottam ès feltekertem, mint egy tekercset, így is pihentettem a hűtőben egy órát.
Ezután kinyújtottam, szaggattam, tojással lekentem és sajttal megszórtam. Amíg melegedett a sütő mèg pihent, 180 fokon sütöttem.
A tésztához:
8 db tojás
2 ek Dia-Wellness 1:4 Édesítő
7ek sütőporos liszt
2 ek kakaópor
A krémhez:
200 g Dia-Wellness Főzős vaníliapuding
1 ek instant kávé
20 dkg vaj
2 csapott ek 1:4 Édesítő
8 tojásból kakaós piskótát készítettem (tojásfehérjét felvertem, közben adtam hozzá adtam az édesítőt. Óvatosan hozzá kevertem a tojás sárgáját, majd az előzőleg átszitált, sütőporos lisztet és a kakaóport.
170 fokon tűpróbáig sütöttem.
100-100 g dw főzős vaniliás pudingporból pudingot készítettem a leírás szerint (én mandulatejet használtam).
Az egyikhez hozzá kevertem 1 ek instant kávét. Kevergetve kihűtöttem.
10 – 10 dkg vajat /margarint kikevertem kb. 1-1 csapott ek porcukornak darált 1/4 édesítővel (ízlés szerint, a vanilia puding eleve édes már, de a margarin miatt én még adtam hozzá picit) és apránként a vanila- és kávés pudinghoz adtam.
A kihűlt piskótára a vaniliás krémet kentem, majd betettem a hűtőbe (hogy amikor ráteszem a kávésat véletlen se keveredjen meg a két krém).
Mikor már jól összeállt a hűtőben, akkor rákentem a kávés krémet.
Cukormentes csokit forgácsoltam rá.
Tészta (20×30 cm-es tepsihez):
6 tojás
9 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
2 ek. (15 g) natúr, cukrozatlan kakaópor
fél csg. (6 g) sütőpor
0,5 dl (45 g) folyékony kókuszolaj
Túrókrém:
0,5 kg zsírszegény túró
15 dkg natúr görög joghurt
3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 csomag zselatin fix)
Narancsos zselé:
4 dl cukormentes szénsavas narancs üdítő
10 dkg Dia Wellness főzős vanília pudingpor
2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket az édesítőszerrel kemény habbá verjük.
A tojáshabba óvatosan belekeverjük a tojások sárgáit, majd a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet beleszitáljuk, beleforgatjuk.Végül vékony sugárban,folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a kókuszolajat.Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük és kihűtjük.
.
A túrókrémhez a zsírszegény túrót összekeverjük a natúr joghurttal és az édesítőszerrel. Ha zselatin fix-szel dolgozunk, akkor a zselatin fixet is belekeverjük a cukormentes túrókrémbe. Ez után a cukormentes túrókrémet a kihűlt tésztára kenjük és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
Ez alatt elkészítjük a cukormentes narancs zselét: a cukormentes szénsavas üdítőből, a pudingporból és az édesítőből sűrű krémet főzünk. A kész, de még forró narancs zselét levesszük a tűzről és folyamatos keverés mellett pár percig hűlni hagyjuk, majd a túrókrém tetején egyenletesen szétkenjük. Szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
100 Gr:
122 kcal,
7 g szénhidrát,
8 g fehérje,
6,5 g zsír.
150 gramm DW 50liszt
100 gramm zero6 liszt
250 gramm puha margarin
37 gramm DW 1:4
8 gramm DW sütőpor
8 gramm vaníliás cukor
Vanília aroma
Citrom héja
Fel citrom leve
250 gramm túró
Díszítés DW porcukor
2 tojás
1 marék mazsola
A 2 tojást a túróval és a puha margarinnal , a cukorral kikeverem, majd hozza teszem a vanília aromát , vaníliás cukrot a citrom héját és levét.
Egy külön tálba el keverem a liszteket a sütőport és egy csipet sót
A száraz és nedves hozza valókat össze keverem kivajazott kuglóf formába teszem.
180 fokon 40-45 percet sütjük
100 gr.
Kalória. 345 kcal
Ch. 13 gr
Fehérje. 13 gr
Zsír. 26 gr
Hozzávalók (20*30 cm tepsimérethez):
30 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
15 dkg hideg vaj
7 g (fél csomag) sütőpor
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 db M-es tojás
5 dkg (1 evőkanál) natúr görög joghurt
2 evőkanál (20 g) hideg víz
Töltelékéhez:
12 dkg darált dió
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 bio citrom reszelt héja
25 dkg cukormentes sárgabarack lekvár
Csokimázához:
10 dkg cukormentes étcsokoládé a tetejére
1 teáskanál kókuszzsír (ehhez én nem szeretek vajat használni)
A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben összeáll a tészta, mivel nem tud megolvadni a kezünk melegétől a zsiradék!).
A morzsalék közepébe egy üreget készítünk, amibe beletesszük a tojással elkevert natúr joghurtot és a vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
Az így kapott diétás zserbó tésztát 15 percig pihentetjük.
A pihentetés után a zserbó tésztát három egyenlő részre vágjuk, és mindhármat 20*30 cm-es, kb. 5 mm vékony téglalappá nyújtjuk ki (kisebb tepsi esetén lehet kisebb a tészta, de nagyobb nem, mert az már túl vékony lenne).
A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és az első lapot belerakjuk, majd megkenjük a cukormentes baracklekvár felével.
A darált diót összekeverjük az édesítővel és a citromhéjjal, majd a felét a baracklekváros rétegre egyenletesen rászórjuk.
Ez után rátesszük a második kinyújtott tésztalapot és ugyanúgy megkenjük a baracklekvár másik felével, majd megszórjuk az édesítős, citromos darált dióval.
Ezek után lefedjük a süteményt a harmadik tésztalappal, óvatosan lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
A cukormentes zserbó diétás csokimázához a cukormentes étcsokit a kókuszzsírral vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a zserbó tetejére rákenjük.
Hűvös helyen hagyjuk a csokimázat megdermedni.
Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
100 gr tápértéke:
Energia:463 kcal,
16 g szénhidrát
13 g fehérje,
25 g zsír.
2 doboz olajos tonhal
2 db tömlős krém sajt
1 db citrom
1fej vöröshagyma
1 csokor kapor
só
fehérbors
Elkészítés: A tonhalat villával összetörjük, hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra reszelt hagymát, a citrom levét, a fűszereket, végül a kaprot. Simára keverjük, üvegtálra halmozzuk, tetszés szerint citromkarikával díszítjük, és már mehet is a szilveszteri asztalra. Pirítóssal kiváló!
0,5 kg padlizsán (nálam ez 2 db közepes méretű volt)
3 dkg 3,5 %-os natúr joghurt (tejérzékenyek el is hagyhatják, enélkül is finom!)
1 gerezd fokhagyma (1 dkg)
fél teáskanál himalája só
őrölt bors
A padlizsánokat megmossuk és a végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A félbevágott, nyers padlizsánok mindkét oldalát késsel 4-5 helyen megszurkáljuk.
Ez után következik a padlizsán sütése: 220 fokra előmelegített sütőbe, egyszerűen a sütőrácsra helyezzük és 20 perc alatt (míg aranybarna nem lesz) puhára sütjük. A megsült padlizsánokat csipesszel vagy villával óvatosan kivesszük a sütőből és egy tányéron vagy tálban hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek a padlizsánok, lehúzzuk a héját és egy olyan tálba tesszük, amiben majd turmixolni fogjuk.
A megpucolt fokhagymát 2-3 kisebb darabra vágjuk és a padlizsánhoz adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Ha leturmixoltuk, hozzákeverjük a natúr joghurtot, és még egyszer megkóstoljuk.
Ha szükséges, akkor ízlés szerint lehet még adni hozzá sót, borsot.
100 gr krém:
60,8 kcal
7,2 g szénhidrát
1,2 g fehérje
0,2 g zsír
10 dkg párizsi
2 dkg margarin
2 dkg tejföl
petrezselyem, vöröshagyma, mustár, só
2 konzerv tonhal
fél paradicsom
1 kis fej lilahagyma
10 db olivabogyó
petrezselyem
só, bors, oliva olaj
5 dkg majonéz, 5 dkg tejföl
300 ml víz
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
500 g liszt
2,5 dkg élesztő (fél kocka)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
langyos vízbe édesítő élesztő
dagaszt, tálak kiolajozni 1 óra keleszt, 4 felé oszt, nyújt. 15 perc pihenés
0,5 kg zsírszegény túró
15 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
2 tojás
egy csipet só
10 dkg Dia Wellness panírmorzsa + 2 dkg (kb. 2 ek.) folyékony kókuszolaj a forgatáshoz
víz a kifőzéshez
A túrót összegyúrjuk a tojásokkal és a szénhidrátcsökkentett liszttel.
A túrós masszából pingpong labdától valamivel nagyobb gombócokat formázunk.
A gombócokat forrásban lévő vízben kifőzzük (akkor jó, ha feljön a víz tetejére, ekkor még hagyjuk 1-2 percig tovább főni).
A kókuszolajon a panírmorzsát aranysárgára pirítjuk.
A kifőtt túrógombócokat a panírmorzsába forgatjuk.
Édesített natúr joghurttal vagy cukormentes lekvárral fogyasztjuk.
1 db::
99 kcal,
5 g szénhidrát,
10 g fehérje,
4 g zsír