menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


600 g liszt
élesztő
2 dl tej
4 ek cukor
4 tojássárgája
rum,só
100 g vaj
citromhéj
vaniliás cukor

Elkészítés:


Mindent összekeverünk és kidagasztjuk a tésztát,kelesztjük 40-50 percig,majd kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságra.Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és ismét hagyjuk kelni kb.15-20 percig.A tésztakorongok alsó felébe kis mélyedést csinálunk az ujjunkkal a lekvár számára,majd közepesen forró olajban kisütjük.Először fedő alatt,majd miután megforditjuk,már nem tesszük vissza a fedőt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A mélyedésekbe lekvárt teszünk és megszórjuk porcukorral.

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Gyors kelt tészta édesen vagy sósan
Gyors kelt tészta édesen vagy sósan

Az élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és 3 cipót készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Fluffige Zupfkipferl
Fluffige Zupfkipferl

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Mákos bejgli
Mákos bejgli

A tésztához a vajat a porcukorral és a liszttel, valamint a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hideg tejben feloldott élesztőt és a tojást. Rövid ideig gyorsan gyúrjuk, majd konyharu...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Legsikeresebb lángos
Legsikeresebb lángos

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk