menu

Családireceptkönyv.hu

Almás csavart


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,1 cs.élesztő,1ek.cukor,2 tk.só,2 db tojás,10 dkg darált háj ,4 dl tej, 3 nagyobb alma,cukor,fahéj

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos tejjel felfutattjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, amibe előzőleg beletettük a tojást és a sót.A tejjel lágy tésztává dagasztjuk, majd beletesszük a hájat, és ezzel is jól átdagasztjuk.Meleg helyen a duplájára kelesztjük.Közben az almát lereszeljük.Ha a tészta megkelt, újnyi vastagra kinyújtjuk,és a tészta felére ráhelyezzük a levétől jól kicsavart almát .Ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal.Ráhajtjuk a tészta másik felét,majd 2-3 cm széles, és 10-12 cm hosszú csíkokra felvágjuk.A csíkokat jól megcsavarva tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe.20 perc kelesztés után tojással megkenjük, és 180 c-on kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


El lehet készíteni háj nélkül is, akkor más zsiradék kerüljön bele( zsír,margarin,étolaj).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Bejgli
Bejgli

A tésztát jól összedolgozni, először csak a liszt felével, és utána fokozatosan hozzá adni a többit. Fél óra pihentetés a hűtőben. Nem kell liszten nyújtani, mert nem ragad le....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Kürtőskalács recept
Kürtőskalács recept

Elkészítés 1 Gyűjtsünk össze annyi sörös dobozt, amennyi kürtöskalácsot készítünk. Lemosás után szárítsuk ki őket. Elég nagyra hagyva vágjunk alufóliát, hogy mindenhol betudjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cifra kalács
Cifra kalács

1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
 kuglófot
kuglófot

A tojásokat szétválasztottam, s a fehérjét kemény habbá vertem s félre tettem. A tojássárgáját a kétféle cukorral habosra kevertem, majd hozzá adtam a vizet és az olajat. A végén k...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk