menu

Családireceptkönyv.hu

Ecetes Sült hal


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tenyérnyi méretű keszeg vagy kárász
10 dkg liszt
3 e.k. pirospaprika
zsír vagy olaj a sütéshez
5 db vöröshagyma
ecet, só cukor, víz

Elkészítés:


A halat megtisztítjuk, és egybe hagyva alaposan besózzuk.A lisztet össze keverjük a paprikával, és beleforgatva a halakat a forró zsiradékban kisütjük.Ezután megtisztítjuk a vöröshagymát, és félbe vágva felszeleteljük.Egy fazékba rétegesen belerakjuk a halakat a hagymával, majd felöntjük az ízlésünknek megfelelően elkészített ecetes lével.Lefedve hideg helyen 4-5 napon át érleljük.Ezután friss kenyérrel fogyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A halfiléket kb. 100-150 g-os darabokra vágjuk és mindkét oldalukon besózzuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy alacsony falú lábosban vagy serpenyőben felhevítjük a zsírt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillezett garnéla korianderes krumplisalátával
Grillezett garnéla korianderes krumplisalátával

Egy keverőtálba borítom a joghurtot, sózom és borsozom, hozzáadom a mézet, az ecetet, az apróra vágott mentát és a majonézt, majd alaposan elkeverem. A burgonyákat egyben, sós vízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hal tengeri sóban
Hal tengeri sóban

A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, rá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
FOKHAGYMÁS FŰSZERES PANGASIUS
FOKHAGYMÁS FŰSZERES PANGASIUS

A halat megmossuk, jól befűszerezzük az összes fűszerrel, és fél órát állni hagyjuk. Serpenyőben mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk