menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt rétes


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 8 főre
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg BL 55 liszt
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 cs.élesztő
tej
Töltelék ugyan az, mint a húzott rétes.
Tetejére ugyan az, mint a húzott rétes.

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral egy kevés meleg tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, melyben előzőleg elkevertük a sót.Ezután a többi tejjel alaposan hólyagos tésztává dagasztjuk. Kb. 1 evőkanál zsír hozzáadásával könnyebben ki tudjuk dolgozni a tésztát. 4 részre osztjuk, felületét zsírral megkenjük. 20 perc pihentetés után átgyúrjuk, és újra kelesztjük. 20 perc után kezdhetjük a nyújtást. A továbbiakban úgy járunk el vele, mint a húzott rétessel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós csemege GM
Diós csemege GM

A darált dióhoz hozzáadjuk a 14 dkg porcukrot, az egész tojást és 1 tojássárgáját, valamint a vaníliás cukrot, és ezeket jól összedolgozzuk, ha kész, betesszük a hűtőbe, amíg elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Bejgli (Lakits Klári)
Bejgli (Lakits Klári)

Az összes alapanyagból tésztát gyúrni, 6 fele osztani. A töltelékeket összefőzni, kihűteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karácsonyfa süti
Karácsonyfa süti

Elkészítés: keverjük össze a lisztet az adjuk élesztővel és a cukrorral , és vájjunk egy lyukat a tészta közepén , adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd adjuk hozzá lassan a...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Ötperces túrós
Ötperces túrós

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk