menu

Családireceptkönyv.hu

Szilva lekvár


Írta:

Elk. idő: 12 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 kg Besztercei szilva
2 kg Cukor
Nátrium -benzoát

Elkészítés:


A szilvát megmosom két soron, majd kimagozom.Ezután húsdarálón ledarálom.Vas lábosban főzöm.Ha kedved van egész nap keverni, akkor tedd a tűzhelyre, és kb.10-12 órán át keverve főzd.Én pár éve berakom a villany sütőmbe. Még felforr, 200 C-ra, utána mérséklem 150 C-ra. Néha megkeverem, és így főzöm kb.10 órát. A végén felteszem a gázra.Akkor jó, ha a fakanál húzásakor látszik a lábos alja.Ekkor teszem bele a cukrot, és még el nem olvad keverve főzöm.Elzárom, és bele keverek kb.3 teáskanál Na-benzoátot.Száraz köcsögökbe merem, és másnapig nem zárom le, így hagyom kihűlni.Utána helyezek rá celofánt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mikor kihűlt, jó keménynek kell a lekvárnak lenni, nem szabad hogy lágy legyen.Tapasztalatom szerint az aszaló szilvák a legjobbak hozzá.
Ez a mennyiség nekünk egy évig elegendő.

Kinek a kedvence ez a recept?


Rendvai Mano
Rendvai Krisztina
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szőlőlekvár
Szőlőlekvár

Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nóri
Meggybefőtt
Meggybefőtt

Vizet fel kell forralni. Amíg a víz felforr, kezdjük el az üvegeket megtölteni a meggyel. Minden üveget rakjunk nyakig úgy, hogy menet közben néha kocogtassuk óvatosan az asztalhoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres vörösboros meggylekvár
Fűszeres vörösboros meggylekvár

A meggyet megmossuk, a szárát és a magját eltávolítjuk, és 1100 g-ot kimérünk. A gyümölcs 2/3-mad részét pürésítjük, a többit kettévágjuk. A borból 100 ml-t kimérünk. A meggyet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sült tea
Sült tea

Osszekeverni. Majd bedobni a sutobe es 180'C-on 1ora 20percet "sutni". Forron uvegekbe tolteni majd szaraz dunsztba tenni. 2-3 kanallal egy bogrebe tenni forro vizzel leonteni es l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk