menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes hús


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg comb vagy lapocka vagy tarja
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 e.k.zsír
1 doboz főzőtejszín

Bors
1 csomag pörkölt tészta

Elkészítés:


A húst megmosom és apró kockára vágom. A vöröshagymát szintén felvágom, és a zsíron megpirítom.Ráteszem a húst,és jól átforgatom a zsíron, míg egy kis levet enged .Ekkor annyi vizet öntök rá, hogy ellepje.
Sózom, borsozom, és fedő alatt puhára párolom.Ha a hús megpuhult, ráteszem az apróra vágott fokhagymát, és a levét, teljesen elforralom. Ráöntöm a tejszínt, egyet " rottyan" és már kész is.
Penne vagy csiga tésztát adok mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A pörkölt tészták közül én csak a durum tésztát vásárolom, mivel az nem fő szét, és roppanós marad az állaga.

Kinek a kedvence ez a recept?


Rendvai Mano
Rendvai Krisztina
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás rakott burgonya
Almás rakott burgonya

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Cukkinis-burgonyás tócsni
Cukkinis-burgonyás tócsni

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük. Hozzáadjuk a krumplis-cukkinihez a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, megborsozzuk és jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával
Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával

A garnélát és a lazacot food processzorral összedaraboltam, majd az összes többi hozzávalót is beletettem, jól összedolgoztam és hagytam állni negyed órát. Nedves kézzel kissebb la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Füstölt
Burgonya lé hajléktalanmódra
Burgonya lé hajléktalanmódra

Az általunk megítélt egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk bele egy kevésbé lyukas fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk bele néhány csipetnyi sót, majd...

Elkészítési idő: 0
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk