menu

Családireceptkönyv.hu

Borsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-40 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
ételízesítő, só
petrezselyem
olaj
1 tojás
liszt

Elkészítés:


A zöldségeket kockára vágom és kevés olajon addig pirítom, míg a sárgarépában lévő cukor kezd karamellizálódni, amitől még finomabb és szebb színű lesz a leves. A borsóval is tovább pirítom egy kicsit, majd felöntöm kb. másfél l vízzel. Ízesítem ételízesítővel (vagy húsleveskockával), hozzáadom egészben a hagymát, a zöldpaprikát (ez nagyon fontos), szükség szerint még sót és lefedve készre főzöm.
1 tojásból, lisztből, sóból és apróra vágott petrezselyemből nagyon lágy galuskát készítek, amit a levesbe szaggatok. (Nem szabad nagyon kikeverni, mert gumiszerű lesz, csak éppen egy kicsit.) Még szórok a levesbe petrezselymet és már kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál sertészsír, 60 g szalonna (füstölt), 1 nagy fej...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sütőtök krémleves 2.
Sütőtök krémleves 2.

A tököt, a hagymát és a gyömbért meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban kevés olajon gyorsan lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Puhára főzzük és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi csorbleves húsgombóccal
Erdélyi csorbleves húsgombóccal

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk