menu

Családireceptkönyv.hu

(borsós) pörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 kg husi (lapocka, comb, stb.)
hagyma
só, paprika, kömény, fokhagymapor, kevés bors, kevés majoranna
pörkölt kocka (2-3 db)
üveges borsó
(paprika+paradicsom opcionális)

Elkészítés:


A hagymát megpirítom, mehet rá a paprika, gyorsan öntök rá vizet, aztán a paprikát meg a paradicsomot is rádobom, utána jöhet a felkockázott hús, a fűszerek, a víz.
Borsót a fajtájától függően előbb vagy később adom hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás sült oldalas
Fokhagymás sült oldalas

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máj egészben
Máj egészben

A májat este a hozzávalókkal egészben fűszerezzük, alufóliába becsomagoljuk, és így pihentetjük egy éjszakán át. Reggel egy jénai tál alját és oldalait hagymakarikákkal kirakunk. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi töltött káposzta
Erdélyi töltött káposzta

1. Nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) az olajjal kikenek és a lisztel meghintem. 2. A töltelékhez a dagadót megdarálom, összekeverem a nyers, megmosott és kissé lec...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsós aprópecsenye
Zöldborsós aprópecsenye

1. A húst 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 2. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, zsírjára sütjük. 3. A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk