menu

Családireceptkönyv.hu

(borsós) pörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 kg husi (lapocka, comb, stb.)
hagyma
só, paprika, kömény, fokhagymapor, kevés bors, kevés majoranna
pörkölt kocka (2-3 db)
üveges borsó
(paprika+paradicsom opcionális)

Elkészítés:


A hagymát megpirítom, mehet rá a paprika, gyorsan öntök rá vizet, aztán a paprikát meg a paradicsomot is rádobom, utána jöhet a felkockázott hús, a fűszerek, a víz.
Borsót a fajtájától függően előbb vagy később adom hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Hortobágyi sertésborda
Karaj - Hortobágyi sertésborda

1. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük. 2. Tűzálló tálba rakjuk, kevés vízzel hígított bort öntünk alá, és fedő a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fasírozott cukkini ágyon
Fasírozott cukkini ágyon

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Mustáros, barna sörös tarja
Mustáros, barna sörös tarja

A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket. Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Bagolyvári sertésflekken
Tarja - Bagolyvári sertésflekken

1. A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel. 2. A kolbászt felkarikázzuk (a héja nélkül) és olajon megpirítjuk. 3. Ekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk