menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéshús

2 db nagyobb hagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

20 dkg füstölt szalonna

3 sárgarépa

2 fehérrépa

50 dkg krumpli

só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, babérlevél

1 csokor petrezselyem

zellerlevél

tojás

liszt

Elkészítés:


A húsokat 2,5x2,5 cm-es kockára felaprítom.

A szalonnát apró kockára vágom, és kiolvasztom. A nagyon apróra vágott (vagy géppel felaprított) hagymát átsütöm rajta az apró kockára vágott zöldpaprikával együtt, és a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát is. Beleöntöm a húst és visszateszem a tűzre. Kevergetem pár percig, majd beleszórom a fűszereket. Felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje, és kb. 30 percig főzöm. Közben a zöldségeket megtisztítom és felaprítom. Felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje. A hús még nem puhult meg teljesen (nem is szabad, különben a túlfő, mire a zöldségek is elkészülnek.) Beleteszek egy kisebb csokor petrezselyemzöldet, zellerlevelet, apróra vágott meghámozott paradicsomot, még ízesítem szükség szerint sóval, majd lefedve főzöm kb. 10 percig. Ekkor hozzáadom a meghámozott, feldarabolt krumplit is, és készre főzöm a levest. Az utolsó 5-10 percben galuskát szaggatok bele, amit tojásból, sóból és lisztből keverek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
FRANKFURTI LEVES
FRANKFURTI LEVES

A vöröshagymát finomra vágom és a felolvasztott zsírban, aranysárgára pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a metéltre vágott kelkáposztát, sóval, borssal, majorannával, fűszerkö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lecsepegtetett gom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Olasz zöldségleves
Olasz zöldségleves

Az olajon átfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott sárgarépát, petrezselyem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hucl – aszalt gyümölcsleves
Hucl – aszalt gyümölcsleves

Az aszalt gyümölcsöket legalább egy órával a főzés előtt beáztatjuk. A vizet leöntjük, a körtét és almát áttesszük egy fazékba. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és a sót. Ezekkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk