menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéshús

2 db nagyobb hagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

20 dkg füstölt szalonna

3 sárgarépa

2 fehérrépa

50 dkg krumpli

só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, babérlevél

1 csokor petrezselyem

zellerlevél

tojás

liszt

Elkészítés:


A húsokat 2,5x2,5 cm-es kockára felaprítom.

A szalonnát apró kockára vágom, és kiolvasztom. A nagyon apróra vágott (vagy géppel felaprított) hagymát átsütöm rajta az apró kockára vágott zöldpaprikával együtt, és a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát is. Beleöntöm a húst és visszateszem a tűzre. Kevergetem pár percig, majd beleszórom a fűszereket. Felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje, és kb. 30 percig főzöm. Közben a zöldségeket megtisztítom és felaprítom. Felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje. A hús még nem puhult meg teljesen (nem is szabad, különben a túlfő, mire a zöldségek is elkészülnek.) Beleteszek egy kisebb csokor petrezselyemzöldet, zellerlevelet, apróra vágott meghámozott paradicsomot, még ízesítem szükség szerint sóval, majd lefedve főzöm kb. 10 percig. Ekkor hozzáadom a meghámozott, feldarabolt krumplit is, és készre főzöm a levest. Az utolsó 5-10 percben galuskát szaggatok bele, amit tojásból, sóból és lisztből keverek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymakrémleves reszelt sajttal, pirított sonkáva
Fokhagymakrémleves reszelt sajttal, pirított sonkáva

A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a 10 dkg olvasztott Rama margarinon, majd félrehúzzuk és belereszeljük a fokhagymagerezde...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Hagymaleves
Hagymaleves

A hagymákat felszeletelem csíkokra, olívaolajon megpárolom, (kicsit túl is pirítom), ha megpirult rárakom a kanál lisztet, kicsit dinsztelem, sózom, borsozom, ráöntöm a bort és elf...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Klasszikus csontleves
Klasszikus csontleves

A csontokat beleteszem egy fazékba, felengedem vízzel. Felteszem főni, jó nagy lángon. Mikor kezd habot engedni, azt szűrőkanállal szépen leszedegetem róla, ez eltarthat 10-20 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi májgaluska leves
Házi májgaluska leves

A húst megmossuk, besózzuk, majd állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk