menu

Családireceptkönyv.hu

Villámgyors tejes kifli


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 darabhoz

35 dkg finomliszt

2,5 dl langyos tej

2,5 dkg friss élesztő

2,5 dkg olvasztott vaj

1 csapott teáskanál kristálycukor

1 enyhén púpos teáskanál só (vagy ízlés szerint)



+ a tetejére 2 evőkanál tej

Elkészítés:


1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc alatt bedagasztjuk. (Jó lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk - pici liszttel vagy vajjal korrigáljuk, ha nem megfelelő a tészta állaga.) Nem kell keleszteni!

2. Két egyforma cipóra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket kör alakúra, 4 egyenlő háromszögre osztjuk és egyenként még mindegyiket tovább nyújtjuk őket, amilyenre csak lehet. Szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. A másik cipóval is ugyanígy járunk el, tehát 8 db kiflit kapunk. Sütőpapíros tepsibe tesszük őket.

3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütés programon, a sütő aljába pedig teszünk egy kis tepsi vizet.

4. A kifliknek elég csak annyi ideig kelniük, amíg a sütő belemelegszik, majd a tetejüket lekenjük tejjel és kb. 22-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - ha szép aranybarna a színe, akkor már biztos megsült

Trükkök, tippek, praktikák:


- kelesztés nélkül

Villámgyors tejes kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Fustolt sonkával toltott sós fonott házi kalács
Fustolt sonkával toltott sós fonott házi kalács

A hozzávalókat osszekeverjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjuk a tésztát, vigyázva, hogy meg ne fázzon! Majd 3 részre osztjuk, elsodorjuk téglalap alakúra, amelyet megkenjuk t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós rózsa briós
Túrós rózsa briós

1.) A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Bundáskenyér
Bundáskenyér

A csicseriborsólisztből és növényi tejből palacsintatésztaszerű masszát keverünk ki, majd sóval, borssal ízesítjük (fűszerekkel). A kenyeret belemártjuk, majd olajba kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Joghurtos/kefíres kifli
Joghurtos/kefíres kifli

Joghurtos/kefíres kifli A kenyérsütőgép 15 perces programján bedagasztom a tésztát, majd 9-12 részre osztom a deszkán, kis cipókba formálom, és lisztezett tepsin letakarva kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk