Én így készítem:
- 1kg liszt
- 1 kk só
- 2-3 kanál cukor
- 5 evőkanál étolaj
- 1 tojás
- kb 3-4dl tej
- 14g szárított élesztő
- 1 evőkanál rumaroma
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom.Mindent összegyúrok,jól kidagasztom,hogy ne ragadjon és kb egy órát kelni hagyom. Kisodrom,olajjal kicsit megkenem és rászórom a fahéjas,cukros kakaót.Felcsavarom,és hosszabb darabokra felszelem,sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom.A bucikat külön, külön megkenem olajjal és 30 perc alatt megsütöm.Mielőtt kivenném a sütőből kb 1 dl cukros,vaníliás tejjel meglocsolom.Egy két perc és készen van.Konyharuhával letakarom.Amikor teljesen kihűlt csoki mázat csorgatok rá
Elkészítése: Előmelegítem a sütőt 220 fokra. Kikenek egy kuglóf formát jócskán vajjal, és kilisztezem. A tojás fehérjét habbá verem, sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagyma szárát levágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. Hozzákeverünk sót, borsot és esetleg a reszelt sajtot, majd az olajat és félretesszük. A lisztet a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a 100 g kristálycukrot az őrölt fahéjjal. A csokiszószhoz forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el benne a feldarabolt étcsokoládét, amíg el nem olvad. Forralj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű