menu

Családireceptkönyv.hu

Kefires-krumplis lángos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g liszt
20 g friss vagy 6 g porélesztő
13 g só
5 g cukor
125 g főtt, áttört burgonya
15 g Sertészsír/Étolaj:
320 g kefir

sütés: olaj v. zsír

tetejére: sajt, tejföl, fokhagyma

Elkészítés:


1. Burgonya főzése sótlan vízben, majd szobahőmérsékletűre hűtése
2. Tészta dagasztása
3. Kelesztés: 60 perc
4. Tészta osztása 3 egyenlő részre, vagy bárhogy másképp igény szerint, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, olajos felületre való helyezésük és olajjal való átkenésük
5. Kelesztés: 25-35 perc
Sütés: 180-200 C°-os bő olajban kell sütni oldalanként 2-3 percig, összesen 5-6 percig. A sütési idő lehet eltérő az olaj hőmérsékletétől függően.
7. A lángosra ízlés szerint helyezzünk feltétet, majd fogyasszuk frissen, melegen.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.youtube.com/watch?v=rAh1xOSdOis...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül
vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül

Elkészítése: 1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert, negyed bögrényi langyos tejben, közben a töltelék hozzávalóit simára keverjük. 2. A felfutott élesztőt a tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mucika
Beigli másképp
Beigli másképp

tészta Az élesztőt 2 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot. Átkavarjuk. A felfuttatott élesztőt beleöntjük a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Edit
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Ezeket jó alaposan összedolgozzuk (nem túl kemény tésztát kapunk) és egy fél órát pihentetjük letakart állapotban. 1-szer meghajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, ujjnyi vastagra nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aprócska olajos kiflik bögrésen
Aprócska olajos kiflik bögrésen

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, melyet letakarva egy órán át a hűtőben pihentetünk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk