menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes favágószelet boros körtével


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csont nélküli sertéstarja
1 dl ketchup
1 dl víz
3 evőkanál méz
1 kávéskanál csiliszósz
3 gerezd fokhagyma

bors
olaj

A párolt körtéhez:
4-5 körte
3 dl édes fehérbor
víz
2-3 evőkanál cukor
néhány szem szegfűszeg
1 hámozott citrom

Elkészítés:


A sertéstarját szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, az inas részeket késsel átvágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, a hús mindkét oldalát elősütjük.
Összekeverjük a ketchupot, a mézet, 1,5 deci vizet, a sót és a borsot, és az elősütött hús mindkét oldalát bekenjük a mázzal.
Tepsibe rakjuk úgy, hogy ne fedjék egymást, 1 deci vizet és 2 evőkanál olajat öntünk hozzá. Fóliával lefedve puhulásig sütjük, majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük a húst.
Közben megpároljuk a körtéket: meghámozzuk őket, de a szárukat rajta hagyjuk, az aljukat egyenesre vágjuk. Lábasba állítjuk őket, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi. A citromot a lébe rakjuk a fűszerekkel együtt. Lassú tűzön majdnem puhára főzzük. Tetszőleges körettel és a még meleg körtével tálaljuk.

(Forrás: Star magazin XVI. évfolyam 22. szám)

Mézes favágószelet boros körtével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pityóka tokány
Pityóka tokány

1. A kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst (kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva) hozzátesszük az apróra vágott zöldpapri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cserépedényben főtt fűszeres ragu polentával
Cserépedényben főtt fűszeres ragu polentával

Először a húsokat dolgozzuk fel: kicsontozzuk a sertéscsülköket (a csontokat egy nagy sütőedény aljára helyezzük). Nagyobb darabokra vágjuk a húsát, és felkockázzuk a sertésszívet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A rizst főzd félkeményre, majd vedd le a tűzről, és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, dinszteld meg, majd tedd egy tálba. Add hozzá a húst és a rizst, üsd rájuk a tojást, res...

Elkészítési idő: 2,5
Nehézség: Közepes
share
Gombás hússal töltött rántott palacsinta
Gombás hússal töltött rántott palacsinta

1. A szokásos módon palacsintákat sütünk. 2. Közben kevés olajon megdinszteljük a húst, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát és készre pároljuk. 3. Sóval, őrölt bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk