menu

Családireceptkönyv.hu

A kedvenc csokitortám


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
20dkg cukor
5 evőkanál víz
13dkg liszt
3dkg kakaópor
5dkg darabolt csokoládé

Krém:
3 dl tej
10dkg cukor,
3dkg vaníliás pudingpor,
5 evőkanál rum
20dkg étcsokoládé
25dkg vaj vagy margarin

Díszítés:
5dkg csokoládé gőz felett megolvasztva egy csepp olajjal
Marcipángolyócskák

Elkészítés:



A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjékből kemény habot verek. A sárgáját habosra keverem a cukorral és vízzel, majd hozzáadom a liszttel elkevert kakaóport. A fehérjehabot falapáttal, óvatosan a tésztába vegyítem majd végezetül mehetnek bele a csokidarabok. Zsírozott-lisztezett 24cm-es kerek tortaformában 180fokon 35-40 perc alatt készre sütöm (tűpróba!).
A krémhez tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzök. Ha kész, gyorsan beleolvasztok 200 g étcsokit! (Ettől lesz isteni csokis, nem szabad a mennyiséggel spórolni! Tibi vagy Boci étcsokit szoktam hozzá használni) Hozzákeverem a rumot is. Ha kihűlt a puding a lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverem. Egy kicsit laza az így kapott krém de egy kis hűtést követően gyönyörűen megdermed.
A lehűtött torta tetejét olvasztott csokival megkenem, és ha a csoki megkötött forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel bejelölöm a szeletek helyét.
Hántolt, szeletelt mandulát teflonedényben megpirítom, ezzel panírozom a torta oldalát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a csokitorta a favorit nálam mindenféle szempontból.
Imádom a külsejét és a belsejét egyaránt.
A piskótája szép magas, puha és mindig sikerül, a krémje a legfinomabb főtt csokikrém számomra.
Ez az egyszerű díszítés pedig szintén a kedvencem, valamiért nagyon tetszik a fényes csokibevonaton a szeletek bejelölt helye, díszítésnek pedig a csokiba mártott és cukorgyönggyel panírozott marcipángolyócskák.
A pirított mandula a szélén pedig már csak a hab a tortán!

A kedvenc csokitortám

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Puncstorta (sokadik )
Puncstorta (sokadik )

Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Orosz krémtorta
Orosz krémtorta

A psikótához A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra-krémes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karamellás-fehér csokoládés mousse torta - Sütés men
Karamellás-fehér csokoládés mousse torta - Sütés men

A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd kavarjuk össze. A tortaformát béleljü...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
Avatar Horgászoknak
Horgászoknak

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk