1 csirkemell
1 csomag bacon szalonna
1/2 csomag petrezselyem
15 dkg trapista vagy füstöltsajt
1 nagyobb doboz tejföl
2 db kockasajt
2 gerezd fokhagyma
2 egész tojás
3 evőkanál liszt
zsemlemorzsa
só, bors, vaj
A csirkemellet megmossuk, kockára vágjuk, sóval borssal ízesítjük és félretesszük.
A két gerezd fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a reszelt sajt háromnegyedét, a tejföl háromnegyedét, a két egész tojást, a három evőkanál lisztet és jól elkeverjük.
Az őzgerinc formát kikenjük vajjal. Megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélei kilógjanak a tepsiből.
A masszát beleöntjük a baconnal bélelt formába és ráhajtogatjuk a bacon széleit. A tetejét még két csík szalonnával beborítjuk, majd a maradék tejfölt és reszeltsajtot rátesszük.
Érdemes a formát egy nagyobb tepsire tenni, hogy a sülés közben keletkezett folyadék, ne a tűzhely aljában landoljon.
180 fokra előmelegítjük a sütőt és ezen a hőfokon kb. 50 percig sütjük.
Miután megsült az egyik oldala, az őzgerinc alatti tepsibe sütőpapírt teszünk és ráfordítjuk a félig megsült husit, azért hogy a másik oldala is átsüljön.
Mindezt már csak 15-20 percig sütjük.
Ha elkészült hűlni hagyjuk és szeleteljük.
Köretként adhatunk mellé sült, hagymás vagy petrezselymes krumplit.
A húst megtisztítjuk és besózzuk. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirke szárnyakat. Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra, a sajtot és a sonkát négy szeletbe vágjuk. A kiterített csirkemellek egyik olda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos pörköltet készítünk. Aaz olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megtisztított csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük (teszünk hozzá olajat, ha szükséges), megdinszteljük rajta a cikkekre szeletelt v...
Elkészítési idő: 110 Nehézség: Könnyű