menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös Ganca


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kiló krumpli
3 kanál liszt
Hagyma
Zsír
Tejföl

Elkészítés:


A krumplit kockázzuk, sós vízben megfőzzük.
/A víz két újjnyira lepje el./
Saját levében összetörjük, folytonos keverés közben.
3 kanál lisztet eresztünk bele és úgy főzzük, mint a puliszkát.
A tűzről levéve tovább keverjük, hogy sima legyen.

Apróra vágott hagymát zsírban megpiritunk, és zsíros kanállal galuskákat szaggatunk egy jénaiba, vagy tepsibe.
Közben tejföllel locsoljuk a rétegeket.
A hagymás zsírt a tetejére öntjük, tejfölözzük, s majd sütőben átsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Virslis-zöldborós ragu recept
Virslis-zöldborós ragu recept

A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor a zöldborsó már majdnem megfőtt, hozzá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis-krumplis golyók
Virslis-krumplis golyók

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
DUBARRY SZELET
DUBARRY SZELET

A hússzeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés, forró zsiradékon, hirtelen kisütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt, rövid időre, forró, enyhén só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk