menu

Családireceptkönyv.hu

PANI WALEWSKA (LENGYEL SÜTEMÉNY)


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
4 db tojássárga
1 csomag vaníliás cukor
1,5 teáskanál cukor
A tészta tetejére:
lekvár ízlés szerint (szilva, ribizli, meggy)
4 db tojásfehérje
10 dkg porcukor (tojás habba)
5-8 dkg durva dió (NEM vágott!)
A töltelékhez:
12,5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
2,5 dl tej
6 evőkanál cukor

Elkészítés:


A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
A pihentetett tésztát kettéosztjuk, téglalappá külön-külön kinyújtjuk,majd megkenjük lekvárral, sütőtepsibe fektetjük. A tojásfehérjéket 10 dkg porcukorral habbá felverjük, a lekvárral lekent tésztán egyenletesen elosztjuk, és megszórjuk a darabos dióval. 20-30 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük.
A töltelékhez a pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd ha kicsit hűlt, a vajjal alaposan elkeverjük.
Ha mindkét habos tésztalap lehűlt, akkor a két lap közé betöltjük a krémet.

PANI WALEWSKA (LENGYEL SÜTEMÉNY)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banán bonbon
Banán bonbon

A banánokat szeleteljük kb. fél cm-es karikákra. Két piskótakorongot ragasszunk össze egy banánkarikával és folytassuk ezt a műveletet addig, amíg van az összetevőkből. A gőz fölöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
brownie
brownie

Vajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni....

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes almás sütés nélkül
Kekszes almás sütés nélkül

A megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem. A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Dalmát krémes
Dalmát krémes

A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lisztet keverjük ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk