menu

Családireceptkönyv.hu

PANI WALEWSKA (LENGYEL SÜTEMÉNY)


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
4 db tojássárga
1 csomag vaníliás cukor
1,5 teáskanál cukor
A tészta tetejére:
lekvár ízlés szerint (szilva, ribizli, meggy)
4 db tojásfehérje
10 dkg porcukor (tojás habba)
5-8 dkg durva dió (NEM vágott!)
A töltelékhez:
12,5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
2,5 dl tej
6 evőkanál cukor

Elkészítés:


A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
A pihentetett tésztát kettéosztjuk, téglalappá külön-külön kinyújtjuk,majd megkenjük lekvárral, sütőtepsibe fektetjük. A tojásfehérjéket 10 dkg porcukorral habbá felverjük, a lekvárral lekent tésztán egyenletesen elosztjuk, és megszórjuk a darabos dióval. 20-30 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük.
A töltelékhez a pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd ha kicsit hűlt, a vajjal alaposan elkeverjük.
Ha mindkét habos tésztalap lehűlt, akkor a két lap közé betöltjük a krémet.

PANI WALEWSKA (LENGYEL SÜTEMÉNY)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás sütemény
Almás sütemény

A tésztához a porcukrot kihabosítjuk alaposan a tojás sárgákkal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. 30 dkg-...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Isler
Isler

A tésztát összegyúrjuk ,és 2-3 órát hideg hegyen pihentetjük. Kb 5 mm kinyújtjuk,és nagyobb köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegítet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Felhő
Felhő

Tészta: A vizet a zsírral felforraljuk, majd a liszttel addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. 15 percig állni hagyjuk, majd robotgéppel egyesével, alaposan beledolgoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bounty kalács
Bounty kalács

A lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt: cukor, vaj, tojás, só. Alaposan elkeverjük, és tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk