menu

Családireceptkönyv.hu

Petit beurre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Felkészülési idő: 20 perc / Főzési idő: 15 perc / Összes idő: 35 perc / Három tucat.

200 gramm (1 2/3 csésze) minden célra szolgáló liszt * 80 gramm (6 evőkanál) sózatlan vaj, kockára vágott * 40 gramm (3 evőkanál és 1 teáskanál) cukor * 1/2 teáskanál finom tengeri só * 2 - 3 evőkanál crème fraîche vagy tejföl, 1/4 mokkaskanal szodabikarbona, 1/4 kk őrölt gyömbér, 1 kk fahejat meg egy picike kikapart vaniliat. A tetejet meg megkentem nagyon vekonyan tejjel es megszortam cukros fahéjjal

Elkészítés:



Egy közepes keverőedényben dörzsöljük össze a vajat és a lisztet, amíg a keverék durva étkezéshez nem hasonlítható. Helyezzen egy kútat a központba, adjon hozzá a cukrot, a sót és 2 evőkanálnyi crème fraîche-t a kútba. A centrumból kiindulva, a krém felszívódásáig, körkörös mozdulattal keverjük össze, majd óvatosan gyúrjuk a tésztát, amíg simán nem lesz. Ha a tészta túlságosan száraz ahhoz, hogy összegyűljenek, add hozzá egy kis tejszínt, egy teáskanál egy időben, amíg el nem éri a kívánt konzisztenciát. Ossza ketté a tésztát, és összegyűjti a felét egy kissé lapos labdával. Húzzon műanyagba és hűtsön egy órán keresztül.

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra (350 ° F) és zsírozza meg egy sütőlapot vajjal.

Egyszerre egy tésztát használjunk, majd egy enyhén lisztbe vágott felületen kb. 1/2 cm-es vastagságig kenje be. Használjon cookie vágót a cookie-k kivágásához és az elkészített sütőlapra. Ismételje meg a maradék tésztát.

Prick a cookie-kat egészen a tetején, és csúszkáljon a sütőbe, hogy sütje 12-15 percig, szemmel tartva őket, amíg arany és csak enyhén pirított a szélén.

Áthelyezni egy rackbe, hogy teljesen lehűljön, és tartsa száraz helyen egy ón dobozban.

Petit beurre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Albert kekszes süti
Albert kekszes süti

A pudingport, a kakaóport, a cukrot szárazon összekeverjük. Egy lábosban a margarint felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukros kakaóporos pudingpor keveréket. Besűr...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás linzertorta
Almás linzertorta

A lisztet, cukrot, tojást, sütőport és a vajat összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, kevés tejjel lágyítjuk. Legalább félórára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, az almát meghámo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás kosárkák
Almás kosárkák

Az almákat meghámozzuk, kicsire felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal együtt feltesszük főni kb. 10 percig, majd kihűtjük. A leveles tésztát kiolvasztjuk, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi krém
Párizsi krém

A tejszínt a cukorral felforraljuk. Forrón belekeverjük a 140 g vajat és a kakaót. Erős szálra főzzük, ha kihűlt a maradék vajjal kihabosítjuk a krémet.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk