Anyós szelet

Hozzávalók:


A tésztához:
1 egész tojás
15 deka margarin
1 kanál kristály cukor
35 deka liszt
1 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor
2-3 kanál lekvár
Töltelék hozzávalói:
8 tojás
25 deka cukor
1 citrom leve és reszelt héja
30 deka darált dió
A tetejére:
1 tábla ét -csoki
5 deka margarin
2 kanál étolaj

Elkészítés:


Tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom. Két egyforma részre osztom.
Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra teszem, megszurkálom és lekvárral megkenem.
A tojásokat szét választom.
A fehérjét, 15 deka cukorral habbá verem.
A tojás sárgáját a maradék cukorral, citrommal habosra kikeverem, majd hozzáadom a darált diót, és a felvert fehérjehabot.
Óvatosan összekeverem, és a barack lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom.
A tészta másik felét is kinyújtom, és a habos töltelékre helyezem.
170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.