Anyós szelet

Hozzávalók:


Tészta:
1 tojás
15 dkg margarin
1 evőkanál kristálycukor
35 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
½ csomag sütőpor
2-3 evőkanál lekvár

Töltelék:
8 tojás
25 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
30 dkg darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa

Teteje:
1 tábla étcsokoládé
5 dkg margarin
2 evőkanál étolaj


Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrtam. Ezt a tésztát két egyforma részre osztottam. Az első kinyújtott lapot sütőpapíros sütőlapra tettem, megszurkáltam és lekvárral megkentem. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét 15 dkg cukorral habbá vertem. A tojás sárgáját a cukorral, citrommal habosra kikevertem, majd hozzáadtam a darált diót és a felvert habot. Óvatosan összekevertem és a baracklekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítottam. A tészta másik felét is kinyújtottam és a habos töltelékre helyeztem 170 °C-on megsütöttem A tetejére a hozzávalókat gőz felett felolvasztottam és a tészta tetejére tettem, amikor az kihűlt.

Forrás: http://webcukraszda.hu/anyos-szelet-3/