Citromos szelet II.

Hozzávalók:


a tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg (kókusz)zsír
1 tojás
1 evőkanál tej
1 dkg sütőpor
tejföl
a krémhez:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
15 dkg cukor
1 citrom
a tetejére: porcukor

Elkészítés:


A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük és kihűtjük. Hozzádolgozzuk a vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd robotgéppel jól kihabosítjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóit – annyi tejföllel, amennyit felvesz – összegyúrjuk, majd 3 vagy 4 részre osztjuk, mindegyiket 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: előre elkészíthető, hűtőben kb. 1 hétig eláll. Kókuszzsírral készítve vegetáriánus süteményt kapunk