Darálós sütemény

Hozzávalók:


1 / 2cs. sütőpor, 1 TK szalalkáli
reszelt citromhéj ízlés szerint
1 csomag vanillincukor
3 db tojás
0,5 dl tejszín
80 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
15 dkg Rama, 10dkg zsír

Elkészítés:


Egy tálban alaposan összekeverjük a puha Ramát a tojásokkal és a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sütőport,, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.

A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára hűvös helyre tesszük.

A tésztát (süteményformázóval ellátott) húsdarálón áttekerve megformázzuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben egy adag olyan 15 - 20 perc alat megsül

A kész tésztát ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.