Dupla sajtos túrós pogácsa

Hozzávalók:


40 dkg trappista sajt
-25 dkg tehéntúró
-50 dkg finomliszt
-8.5 dkg margarin
-2 db tojássárgája
-1 teáskanál só

Elkészítés:


1. Az összetevőket egy konyhai robotgép dagasztófejével keverd jól össze. A tojásból a tésztába csak az egyiket használd fel, a sajtnak a felét szórd bele
2. A géppel keverd kb. 10 percet
3. Egy lisztezett gyúródeszkán gyúrd még kézzel néhány percig
4. Nyújtsd ki kb 1 cm vastagságúra
5. Kupicás pohárral szaggasd ki
6. A kiszaggatott pogácsák tetejét kend be tojássárgájával, majd szórj rá annyi sajtot, amennyit csak elbír
7. A szaggatás utáni fennmaradt tésztát és lehullot reszelt sajtot gyúrd újra össze, s nyújtsd ki az előbb leírtak szerint. Ezt ismételgesd addíg, amíg az összes alapanyagot sikerül kiszaggatni.
8. Helyezd előkészített tepsibe (kivajazott tepsibe, vagy sütőfóliával előkészített tepsibe)
9. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd 30 percig
Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog.