Ételízesítő házilag

Hozzávalók:


1 kg sárgarépa
50 dkg fehérrépa
1 kg kápia paprika
25 dkg zeller
25 dkg karalábé
20 dkg hagyma
20 dkg paradicsom
1 fej fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
3-4 szál zellerzöld

Elkészítés:


zöldségeket meghámozzuk, megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A rendelkezésünkre álló eszközzel aprítjuk vagy daráljuk a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt, lemérjük, és kilónként 20 dkg sót adunk hozzá, alaposan összeforgatjuk, és 20 percet pihentetjük, hogy levet engedjen.
Kisebb méretű tiszta üvegekbe kanalazzuk, szorosan lezárjuk, hűvös helyen tartjuk, felbontás után már a hűtőben érdemes helyet keresni neki.