Fahéjas szilvás lepény

Hozzávalók:


15 dkg cukor
12 dkg puha vaj vagy margarin
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
csipet só
A tetejére:
50 dkg szilva
2 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:


A szilvát kimagozzuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot és a vajat habosra kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
A lisztet a sütőporral és a sóval átszitáljuk, majd apránként a vajas masszához keverjük. Simára kidolgozzuk.
A tésztát egy kb. 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
A tészta tetejét befedjük a szilvával, úgy, hogy a vágott oldaluk legyen felfelé. A tetejét megszórjuk a 2evőkanál cukor és a fahéj keverékével.
Előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Porcukorral meghintve tálaljuk.