Francia krémes

Hozzávalók:


275 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
A krémhez
600 ml 2,8%-os tej
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
74 g pudingpor (vaníliás)
150 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor - bourbon
A tejszínhabhoz
600 ml habtejszín (30-32%-os)
24 g habfixáló
1 csapott evőkanál porcukor
A mázhoz
0.5 mokkáskanál kakaópor - holland
2.5 evőkanál 2,8%-os tej
100 g porcukor
35 g vaj

Elkészítés:


A leveles tésztát félbe vágjuk, majd kinyújtjuk. A nyújtást úgy végezzük, hogy kb 1 centivel nagyobb téglalapot kapjunk annak a tepsinek a méreténél, amiben majd a süteményt szeretnénk összeállítani. Erre azért van szükség, mert a leveles tészta kicsit összeugrik sütés közben. Most én kapcsos formában készítettem a süteményt, mert a végén sokkal egyszerűbb szeletelni. Akinek nincs, nyugodtan készítheti hagyományos tepsiben is. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, majd 200 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A francia krémes egy igazi cukrászdai sütemény, de minek mennénk cukrászdába, ha otthon is el tudjuk készíteni saját francia krémesünket ez alapján a recept alapján? ;) Én egy 28x19 cm-es, 7 cm magas csatos formában készítettem el ezt a receptet.

Fénykép az apróséf oldalon.