Fűszeres, sajtos, burgonya fasírt

Hozzávalók:


Burgonya, tojás, hagyma, fokhagyma, sajt, tejföl, liszt, petrezselyem, delikát, só bors.

Elkészítés:


Fél kg főtt áttört burgonya lehűtve, 2 db tojás, 1 közepes hagyma apróra vágva, 1-2 gerezd fokhagyma zúzva, 15 dkg reszelt sajt, 2 kanál tejföl, 20 dkg liszt, petrezselyem, 2 kávés kanál delikát, Só, bors, ízlés szerint. Ezeket jól összekeverjük, kicsit állni hagyjuk kb 15 perc. Lisztes kézzel egyforma gombócokat formálunk, majd ezeket is lisztbe forgatjuk, formázzuk és forró olajban szépen kisütögetjük mindkét oldalukat, Finom. Lehet tejföllel is tálalni ha szeretitek. Vigyázni kell ne égessen az olaj !