Gyümölcsös lábatlan

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 citrom héja, 5 dkg élesztő, fél dl étolaj, fél liter tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg meggybefőtt, 10 dkg darált dió, 5 dkg durvára vágott dió.

Elkészítés:


Az élesztőt egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk, és megvárjuk, míg megkel. Egy tálba beleborítjuk a lisztet, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját. Hozzákeverjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tejet, és habverővel simára keverjük. Letakarjuk, és legalább fél óráig pihentetjük.
Közben a darált diót kevés cukorral elkeverjük, a diót durvára törjük.
A megkelt tésztát kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tetejére magozott meggyet, cukros diót, és vágott diót szórunk, és megsütjük.