Hercegnősütemény

Hozzávalók:



50 dkg vaj, 90 dkg liszt, 1 egész tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg őrölt édes mandula, 8 db őrölt keserű-mandula, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 tojásfehérje.

.

Elkészítés:


A vajat a cukorral, a tojással jól kidolgozzuk, majd a lisztet először a szódabikarbónával vegyítjük, majd a kikevert vajhoz keverjük. Hozzáadjuk az őrölt mandulákat és az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fél óráig pihentetjük. Majd késhátnyi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges alakokat formázunk belőle. Vajas papírral megdörzsölt sütőlapra tesszük, nem közel egymáshoz. A tészták tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, megszórjuk mandulával és cukorral. Gyenge tűznél szép sárgára sütjük