Hókocka

Hozzávalók:


45 dkg liszt
10.5 dkg margarin
5 evőkanál porcukor
5 evőkanál tej
1 csomag szalalkáli
2 egész tojás
A krémhez:
1/2 liter tej
8 lapos evőkanál liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 egész tojás
2 cs. van.cukor

Elkészítés:


Tésztához valókat összegyúrjuk. És egy tepsi hátulján 3 egyforma lapot sütünk belőle.Világosra kell sütni.
A lisztet egy kis hideg tejjel kikavarjuk,
addig a többi tejet feltesszük melegedni,
majd a kettőt összekavarjuk, és sűrűre összefőzzük.Hagyjuk kihűlni.
A margarint, a tojással, a vaníliás cukorral, és a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémbe apránként belekeverjük.
A lapokat a vaníliás krémmel összetöltjük, és legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük.
Kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.