Húsvéti sonkaleves

Hozzávalók:


Vöröshagyma, zöldség, sárgarépa, fehérrépa, karalábé,
Sonkalé, 2 szem krumpli, pár gomba, őrölt bors.
Vörösbor, liszt a habaráshoz
Galuska tészta, főtt sonka, buggyantott tojás

Elkészítés:


Megdinsztelek egy vöröshagymát, rádobom az összevágott zöldséget: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, felengedem a sonkalével, de vízzel hígítom. Teszek bele 2 szem krumplit, pár gombát, pici törött borsot. A zöldségen lehet változtatni, ki mit szeret. 1 dl vörösborba teszek egy kanál lisztet, azzal habarom be. Főztem bele apró galuskákat, amikor elkészült tejfölt kevertem bele., tálaláskor 1-1 buggyantott tojást, főtt sonkát tettem bele.. Az eredeti recept szerint a levest reszelt ecetes tormára szedik, de azt kihagytam.