Kakaós lekváros kevert sütemény recept

Hozzávalók:


A piskótához
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
150 g kristálycukor
60 g sertészsír
4 evőkanál baracklekvár
200 ml 2,8%-os tej
250 g búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
2 evőkanál kakaópor - holland
A töltelékhez
200 g baracklekvár
A tetejére
100 g étcsokoládé (45-59%-os)
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A hozzávalókat sorrendben, csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
2
Ha kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük lekvárral.
3
A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Dermedéséig hűtőbe tesszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A süteményről a fénykép az apróséf oldalán megnézhető