Káposztás pogácsa

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 1 margarin, 2 tojás, 1,5 dl tej, 2 kávéskanál só, 5dkg élesztő, 1,5-2 dl tejfől, egy közepes fej káposzta kevés cukor az élesztőhöz.

Elkészítés:


Káposztát lereszeljük, megdinszteljük (ízlés szerint lehet sózni borsozni)
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, sót, tejfőlt. Langyos tejben kis cukorral megfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tésztához Jól összedolgozzuk, meleg helyen kelesztjük (duplájára) Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk rákenjük a káposzta 1/3-át, hajtogatjuk a tésztát 10 percig pihentetjük. Még kétszer nyújtjuk kenjük hajtogatjuk. Végűl kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük és előmelegített sütőben kisütjük Ha nagyon kel a kiszaggatott pogácsa hidegre lehet tenni, hogy ne dőljön el.