Karácsonyi sütemény II.

Hozzávalók:


8 dkg vaj
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 evőkanál méz
2 teáskanál reszelt citromhéj
fél citrom leve
vaníliaaroma

Elkészítés:


A lisztet a vajjal összekavarjuk. A cukrot, a citromlét, a mézet, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. A vaníliaaromával ízesítjük és jól összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és másfél órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, zárható dobozba tesszük és egy éjszakán keresztül pihentetjük, porcukorral meghintve fogyasztjuk.