Karfiol fasirt

Hozzávalók:


50 dkg karfiol
25 dkg szikkadt kenyér
15-20 dkg reszelt sajt
2 tojás
10-15 szál petrezselyemzöld
1/2 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt kömény

a sütéshez: 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:


A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz keverjük. Beledolgozzuk a tojást, a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a sajt sósságától függően némi sót. A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk, és a felmelegített olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tipp: a fasírtmasszát tölthetjük zöldségekbe vagy húsokba is.