Kelesztés nélküli diós és kakaós csiga

Hozzávalók:


25 dkg túró
25 dkg liszt
1/2 dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
a nyújtáshoz: liszt
a diós töltelékhez:
7 dkg dió
2,5 dkg porcukor
5 dkg baracklekvár
a kakaós töltelékhez:
2 evőkanál cukormentes kakaópor
2 evőkanál porcukor
10 dkg olvasztott vaj
a szóráshoz: porcukor

Elkészítés:


A túrót áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük, és lisztezett felületen egyenként 20 × 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékekhez valókat külön-külön összevegyítjük. Az egyik tésztalapot a diós, a másikat a kakaós töltelékkel kenjük meg, majd feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.