Kéri rudacska – Kierer Stangl

Hozzávalók:


3 tojás, 25 dkg kristálycukor, 2 vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 1 teáskanál tört szegfűszeg, fél csomag sütőpor, 1 evőkanál étolaj.

Elkészítés:


A lisztet, cukrot, tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a szegfűszeget, sütőport és vaníliás cukrot. Összegyúrjuk, és egy aránylag kemény anyagot készítünk belőle. Amennyiben soknak bizonyulna a liszt, kevés tejjel lazíthatunk rajta, azzal könnyebb kidolgozni.
Lisztezett gyúródeszkán is átdolgozzuk, majd háromfelé választjuk. Ezeket a kisebb adagokat egyenként rúddá formázzuk, és kézzel szétnyomkodjuk hosszú téglalap alakúra. Késsel kicsit megnyomkodjuk a felületét, hogy simább legyen, majd rudakra felvágjuk. A másik két adagot ugyanígy feldolgozzuk.
Zsírral kikent tepsibe tesszük, egymástól kis távolságra, mert sütés közben megdagadnak.
Előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük. Elkészítés után rövid idővel megkeményedik a sütemény, borba mártogatva viszont könnyen átpuhul, így is lehet fogyasztani. Sokáig elálló, egyszerűen, gyorsan elkészíthető sütemény, váratlan vendég érkezésekor különösen hasznos lehet, ha éppen van a háznál.