Knédli

Hozzávalók:


50dkg rétesliszt
1 db tojás
2 dkg élesztő
1 tk cukor
1/2 tk só
KB 3-3,5 dl langyos víz.

Elkészítés:


Felfuttatom az élesztőt hozzá adom a tojást, a sóval összekevert lisztet, a vizet apránként, hogy kelttészta keménységű tészta legyen. Nagyon jól ki kell dagasztani, majd duplájára kell keleszteni. Utána ketté veszem a tésztát, olyan fazékban gőzölöm, hogy a víz alatta forr és fölötte jó 10 cm- re van a tészta.ezt kB 25-30 percig nem szabad a fedőt megemelni. Ennyi idő alatt tényleg megfől a gőzben. Ha kivetted hagyd kihülni, mert könnyebben szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a 3 dl vizet tettem hozzá. Ebben benne van az élesztőt kelesztő víz mennyisége is.