Kocsonya

Hozzávalók:


disznóköröm, 1 csülök, 0.5 kg bőr, 1 kg combhús (hogy ne csak kövérség legyen az ételben)
1 fej fokhagyma
szemes feketebors
4 babérlevél

Elkészítés:


a disznóságokat főni tesszük: alul kerül a csülök és a disznóköröm, rá a bőr, legvégül a comb
hozzáadjuk a fokhagymagerezd felét, kb.5-6 cikk fokhagyma, a szemes borst, kb.15szem, s a babérlevelet, sót.
pótoljuk a vizet, ha kell, a lényeg, hogy annyi vizet tegyük, ahogy alig lepje el a hozzávalókat.
reggel feltesszük főni kicsi lángon, késődélutánig/estig főzzük, gyöngyözzék.
próbát vesszünk egy kistányérra, hidegre tesszük, ha megdermed kész a kocsonya.