Kövér palacsinta

Hozzávalók:


1 dkg élesztő, 2 tojás, 30 dkg liszt, csipetnyi só, 1 teáskanál cukor, fél liter tej, 2 dl szódavíz, 3 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 5 db alma, 1 kávéskanál fahéj, 3 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál zsír. A sütéshez étolaj.

Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Őrölt fahéjjal és cukorral összekeverjük.
A lisztet tálba borítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, kevés cukrot, sót szórunk hozzá, és ráütjük a tojásokat. Lassanként, folytonos keverés közben tejjel csomómentesre keverjük. Szódavízzel hígítunk rajta, majd kicsit pihentetjük.
Közben az alma levét kinyomjuk, és egy serpenyőben kevés zsíron megpároljuk.
A palacsinta tésztához étolajat keverünk, így kevesebb kell a sütés során. Amennyiben szükséges, szódavízzel még lazábbá tehetjük, majd forró serpenyőben kisütjük.
A kissé meghűlt párolt almát a palacsintákba töltjük, és már ehetjük is az ízletes desszertet.