Kókuszos csemege

Hozzávalók:


22 dkg cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék + 5 dkg - a nyújtáshoz
- 1 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma

Elkészítés:


A tejet a cukorral felforraljuk, majd csomómentesre keverjük a liszttel és állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Hozzákavarjuk a vajat és a kókuszreszeléket.
A masszát nagyjából kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az aromát, majd mindkét masszát a hűtőbe tesszük mindaddig, amíg lehűl és már nem ragad. Ezután mindkét masszát kókuszreszelékkel meghintett felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, a kakaós részre ráhelyezzük a világos részt - vagy fordítva, kinek hogy tetszik - és óvatosan feltekerjük.
Az így kapott rudat 1 - 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük