Kókuszos fakanalas sütemény

Hozzávalók:


2 tojás
14 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 dl tej
25 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
1 csomag sütőpor

a mázhoz:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 dkg kakaópor
0,25 dl tej
+ 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:


A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd a lisztet, sót és sütőport is hozzáadva összekeverjük.

Az egész tojásokat felverjük, majd több részletbe hozzáadva a porcukrot habosra keverjük, amíg megnő a térfogata. Tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, majd végül váltakozva a tejet és a kókuszos lisztet is. Egyneművé keverjük.

Egy 24 x 29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A sütőből kivett, még forró süteménybe egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk (ebből ered a süt neve).

A máznak valókat egy lábasban összekeverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. A kihűlt sütemény tetejére öntjük, és elsimítjuk, hogy mindenhova kerüljön a mázból és belefolyjon a lyukakba, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Miután megdermedt rajta és benne a csoki, felszeleteljük.