Londoni aprósüti

Hozzávalók:


30 dkg liszt
12 dkg vaj, vagy margarin
12 dkg porcukor
2 nagy tojássárgája
1 ek tejföl
1 tk sütőpor
1/2 citrom lereszelt héja

A töltelékhez
3 tojásfehérje
2 dl baracklekvár
12 dkg porcukor
12 dkg darált dió

Elkészítés:


25 x 35-ös sütőtepsi. Zsírpapír.
A linzerhez valókat géppel kidolgozom, és 1/2 órát hűtőbe teszem. Azután a tésztát 2-3 mm-re kinyújtjuk, és megkenem a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a cukorral, belekeverem a diót, és a tésztára kenem egyenletesen. Közepes hőmérsékleten kell sütni 160 fokon, 25 -30 perc. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrom, és egymásra teszek egyet- egyet, megkenve egy pici lekvárral, hogy tapadjanak egymáshoz.