Lúdláb torta

Hozzávalók:


6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, fél csomag sütőpor. A formához: 3 dkg vaj, 1 evőkanál liszt. A krémhez: 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaó, 4 dl tej, 25 dkg vaj, 3 evőkanál rum. A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál étolaj.

Elkészítés:


A tojásokat különválasztjuk. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a fehérjéket, amit elkezdünk felverni habbá. Idő közben, apránként adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor már jó kemény az állaga, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és kanalanként, óvatosan keverve a tojásos masszába tesszük.
A tortaformát kikenjük vajjal, és megszórjuk liszttel. Beleborítjuk a piskóta masszát. Előmelegített sütőben szép aranyló barnára sütjük. Amikor elkészült, deszkára borítjuk, és kihűtjük.
A krémhez a lisztet a kakaóval, cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, és apránként, folytonos keverés mellett belecsurgatjuk a kakaós masszát. Amikor már jó sűrűre főtt, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Teszünk bele kevés rumot, margarinnal simára keverjük, és a kihűlt piskótára kenjük.
A csokoládét az étolajban felolvasztjuk, ezt a mázat csurgatjuk rá, és kenjük el a lúdláb tetején.
Hideg helyen pár óráig pihentetjük, utána szépen szeletelhető.